Bývalí zamestnanci sninského Vihorlatu čakajú na svoje mzdy a odstupné

20.10.2006 Snina

Snina 20. októbra (TASR) - Bývalým zamestnancom sninského Vihorlatu sa napriek doterajším protestným akciám nepodarilo získať svoje pohľadávky v celkovej výš...
Snina 20. októbra (TASR) - Bývalým zamestnancom sninského Vihorlatu sa napriek doterajším protestným akciám nepodarilo získať svoje pohľadávky v celkovej výške 25 miliónov Sk.

Podľa predsedu Základnej organizácie (ZO) Odborového zväzu (OZ) Metalurg Františka Cenknera prešovská firma Siberia tamojšieho advokáta Michala Pirníka nevyplatila pracovníkom mzdy ani odstupné. Týka sa to 385 bývalých zamestnancov. V priemere to na jednu osobu predstavuje od 60 000 do 120 000 Sk.
\"Podali na príslušný súd, tak, ako sme sa na zhromaždeniach dohodli, návrhy na vydanie platobných rozkazov, aby sme potom mohli dať návrh na vyhlásenie konkurzu a čerpať prostriedky z garančného fondu, \" uviedol dnes pre TASR člen Predsedníctva OZ KOVO pre Prešovských kraj Jozef Balica. Dodal, že podľa neoficiálnych informácií rozhodujúci vlastník Vihorlatu vraj podnik už predal. \"S nami, bohužiaľ, nekomunikuje, takže vlastne neviem, ako na tom sme, \" doplnil Balica.
Podľa Cenknera k predaju nemohlo dôjsť, pretože na účte ani v pokladni nie sú žiadne peniaze. \"Ľudia sú nervózni, nevedia, ako sa situácia vyvinie. Je síce pravda, že z garančného fondu určite získajú financie, no na jednu osobu tak pripadne iba suma 47 500 Sk. A čo s tým rozdielom do už spomínaných 60 alebo 120 tisíc? \" doplnil Cenkner.
 

Vyberte región